De beste keus die ik ooit gemaakt heb

placeholder

[title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Ervaringsverhaal Kenny Scheerlinck[/title][fusion_text]placeholderOp mijn 3de levensjaar ben ik beginnen stotteren volgens mijn ouders. Ik herinner mij dat ik het al had op de kleuterschool. Ik gaf er niet altijd aandacht aan maar ik was mij wel bewust dat ik al anders sprak dan mijn leeftijdsgenootjes. Er zijn toen ook al momenten waar ik heel erge angst ervaren heb zonder aanleiding. Hoe en waarom ik plots die “angst” had weet ik niet meer (waarschijnlijk omgevingsfactoren die het activeerden).

Ik kon het stotteren niet verbergen

De schooltijd vond ik niet leuk; ik heb leuke ervaringen gehad maar kan ook een “waslijst” aan negatieve opsommen. Ik voelde er mij vaak niet op mijn plaats en het stotteren beperkte mij en al de andere aspecten die rond stotteren hangen. Eigenlijk heb ik mijn studierichting laten leiden op heel dat stotteren, de onzekerheid en het negatieve zelfbeeld dat ik over mijzelf had. Af en toe denk ik wel eens van; had ik dat toch maar niet gedaan en het was fantastisch geweest als ik toen de McGuire therapie al had kunnen volgen.

[adinserter block=”2″]Ik was een duidelijke stotteraar, kon het niet verbergen en had wel eens een periode dat ik dat wel kon. Allerlei synoniemen gebruiken om zeker niet te stotteren en iedereen dan verbaast van, hey!, hij kan het wel. Om dan terug opmerkingen te moeten aanhoren als het de week daarop totaal niet ging. Ik ging voor de bijl en kon het weer niet verbergen. Stotteraars steken heel wat energie erin om niet te stotteren en om het te verbergen. Er is een moment in de Engelse les geweest – ik zat achteraan in de klas en iedereen moest om de beurt lezen – dat ik zoveel angst aan het opbouwen was waardoor ik één of ander maf truckje ging gebruiken! Ik ging een grol geluid maken – een soort aanloop om het woord er toch uit te krijgen – waardoor iedereen mij raar ging aankijken. Vaak in de lagere en middelbare school is het wel gebeurd dat ik gevochten had (ik moest wel eens van mij afbijten, ze dachten dat ik een makkelijke prooi was). Dan keek men toch wel uit de volgende keer als men nog wat wou proberen.

Stotteren logopedie

Toen ik 4 á 5 jaar was had ik twee jaar logopedie achter de rug. Het eerste jaar werkte het goed; het stotteren was weg, daarna het tweede jaar, een andere logopediste en het stotteren was terug. Ik aarde blijkbaar niet bij die logopediste. Op de leeftijd van 12 á 13 jaar, heb ik terug een poging ondernomen bij een logopedist en dat was ook niet succesvol. Ze vroeg om te bellen naar een wildvreemde en ik had zoveel angst dat ik zelfs niet naar een bekende kon bellen. De telefoon was zeker geen favoriete instrument. De ontspanningsoefeningen die zij gaf hadden wel een rustgevend gevoel, dat vond ik leuk. Rustig in en uit uitademen geloof ik J. Daarna jaren niets gedaan tot ik mij zo ellendig voelde dat ik van alles geprobeerd heb: Impoco techniek, teruggaan naar vorige levens, van allerlei healingen, helderzienden bezoeken, NLP, hypnotherapie, hersenscan (of er geen kronkel verkeerd zat).

Verbaasd hoe goed ik nu spreek tegenover vroeger

In mijn “queeste”, ben ik via Google volgens mij, bij het Mcguire Programma terecht gekomen. Ik heb de site bestudeerd en was onder indruk van het filmpje dat ik gezien had. Alles was heel eerlijk en “down to earth”. Ze deden dingen die ik niet voor mogelijk hield en hun spreken was nog fantastisch ook! Direct gebeld naar de toenmalige Regional director en die sprak ook zo goed, waarop hij mij uitnodigde om op de laatste dag het programma bij te wonen. Na live alles meegemaakt te hebben – mee de straat op en toekijken hoe ze het deden – was ik zo onder de indruk en verbaast over hun zelfvertrouwen dat ik mij gelijk heb ingeschreven. Drie maanden op hete kolen gezeten voor ik eindelijk zelf kon deelnemen in Nijmegen! Ja!, dat was de beste keuze die ik ooit gemaakt had en nog altijd geen moment spijt van. Nu ben ik de eerste Belgische McGuire coach. Laatst tijdens een infomeeting over het McGuire Programma aan stotteraars; door mijn “voor en na video” te tonen aan mogelijk nieuwe leden, was ik echt zelf verbaasd hoe goed ik nu spreek tegenover vroeger :) En zij waren dat natuurlijk ook :).[/fusion_text][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Kenny in de media[/title][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”/stottertherapie-belgie-voordien-kreeg-ik-mijn-naam-niet-eens-gezegd/” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”10″ bottom_margin=”10″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Contact met Kenny[/title][fusion_text]emailicon kenny@mcguireprogramma.nl

facebookicon www.facebook.com[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X