De cursus was één grote ontdekking

Rene Huijnen

[title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Ervaringsverhaal René Huijnen[/title][fusion_text]Rene HuijnenMijn naam is René Huijnen. Ik ben een ervaren stotteraar. Zolang ik mezelf ken, stotter ik. De ene keer gaat het spreken redelijk vloeiend. De andere keer kan ik bij ieder woord blokkeren. Sinds een jaar of 3 ga ik weer naar een logopedist. Hierdoor is mijn spraak flink verbeterd. Ik heb geleerd beter naar mezelf leren kijken en luisteren. Regelmatig heb ik mijn spreken opgenomen; tijdens vergaderingen op het werk en tijdens het voorlezen voor de kinderen thuis. Het afluisteren bleef iedere keer weer schokkend voor mij, al zag ik wel een vooruitgang.

In juni 2012 raadde mijn logopedist het McGuire Programma bij mij aan. Deze intensieve cursus en het opvolgend coaching traject zou goed voor mij zijn. Met kriebels in mijn buik heb ik mij ingeschreven.

Nu gaat het echt beginnen

[adinserter block=”2″]De cursus in september was één grote ontdekking. Ik leerde veel; ademhaling- en spreektechnieken, spreken met flair en overtuigingskracht, gecontroleerd spreken en spreken in het openbaar.

Toen ik na de cursus thuis kwam, wist ik dat het nu echt ging beginnen. Vanaf nu moest ik zelf doorgaan. Gelukkig was ik niet helemaal alleen. Er zijn veel cursisten, die het programma eerder hebben gevolgd, die mij bijstaan en helpen. Maar toch……. Ik moet het zelf doen en dat is niet altijd even makkelijk.

Terugvallen naar mijn oude stottergedrag ligt nog vers in mijn geheugen en neemt nog regelmatig het heft in handen. Maar beetje bij beetje gaat het spreken beter. In veilige situaties spreek ik gecontroleerd. Er komt zelf wat automatisme om de hoek kijken. Daar buiten kost het nog heel veel energie en doorzettingsvermogen, maar er is vooruitgang!

De komende tijd wil ik doorgaan om een welbespraakte man te worden zodat ik deze gedachten op mijn eigen manier aan iedereen voor kan lezen.[/fusion_text][separator style_type=”none” top_margin=”5″ bottom_margin=”5″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]René in de media[/title][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”/stottertherapie-amersfoort-praten-was-bijna-een-fitnessoefening/” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”5″ bottom_margin=”5″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Contact met René[/title][fusion_text]emailicon rene@mcguireprogramma.nl

facebookicon www.facebook.com[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X