Een jaar na mijn stottercursus

Tim Kievit

[title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Ervaringsverhaal Tim kievit[/title][fusion_text]Tim KievitSinds ik mij kan herinneren stotter ik al heel mijn leven. Toen ik begon met praten was het al mis en bleef ik steeds meer hangen in mijn woorden. Vanaf heel jong kwam ik al bij de logopedist. Jarenlang braaf oefeningen doen die eigenlijk niks voor me deden. Dus daar was ik na een paar jaar goed klaar mee. Maar je blijft het toch proberen. Ondertussen werd het stotteren eigenlijk alleen maar erger.

Zou het voor mij ook werken?

Op mijn 19e was ik er echt totaal klaar mee en had zowat de hoop opgegeven. Maar toen ik op tv het programma Sprakeloos zag dacht ik: Het kan dus wel!!

Ik ben toen heel hard gaan sparen want die cursus moest en zou ik doen. Na een half jaar had ik het geld bij elkaar en heb ik me opgegeven. De maand daarna kon ik mijn eerste cursus gaan doen, het was toen juni 2014. Ik had er enorm zin in maar het was ongelofelijk spannend. Zou het voor mij ook werken?? De avond voor mijn vertrek kon ik me bijna niet voorstellen dat mijn leven er na 4 dagen wel eens heel anders uit kon zien… maar het was toch echt zo.

Stotteren zelfvertrouwen

Toen mijn ouders 4 dagen later op de avond van de eindspeeches kwamen stond daar toch echt een andere Tim. Het op straat aanspreken van 100 mensen (ik had er trouwens 110, zo’n kick vond ik het) vond ik al een hele uitdaging, maar de eindspeech was mijn trots.

Ik stond daar, kon zelfs grapjes maken en was ook mans genoeg om een traan te laten. Ik maakte mijn vader namelijk de belofte om op zijn aankomende bruiloft een speech te houden. En dat heb ik ook gedaan.

De McGuire-cursus heeft mij zelfvertrouwen gegeven, heeft ervoor gezorgd dat ik meer open ben, ik durf de telefoon op te nemen en ga eigenlijk bijna geen spreeksituaties meer uit de weg. Dit wil niet zeggen dat het altijd even makkelijk is of vlekkeloos verloopt maar dankzij McGuire heb ik wel de moed om steeds weer te proberen en door te zetten.[/fusion_text][separator style_type=”none” top_margin=”10″ bottom_margin=”10″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Contact met Tim[/title][fusion_text]emailicon tim2@mcguireprogramma.nl

facebookicon www.facebook.com[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X