McGuire-cursist Jesper geïnterviewd over stotteren

jesper gringhuis stotteren

[fusion_text]jesper gringhuis stotterenHet is vandaag Wereldstotterdag. Jesper Gringhuis uit Amsterdam stotterde vroeger flink, wat hem onzeker en gefrustreerd maakte. Maar door een stottercursus overwon hij zijn gestotter en praat hij inmiddels veel vlotter.

Heftige confrontatie

Het stotteren begon bij Jesper op jonge leeftijd. “Waar het aan ligt, weten ze niet precies, maar veel stotteraars zijn man, 80 procent is man en 20 procent is vrouw”, vertelt hij aan NH. Ook zijn veel stotteraars perfectionisten, legt hij uit.

Als kind werd Jesper niet vaak gepest om zijn gestotter. Maar als het wel gebeurde, was het erg ingrijpend. “Ik moest huilen. Het was heel erg confronterend. Natuurlijk weet je dat je stottert. Toch is die confrontatie erg heftig. Je kan daar erg moeilijk mee om gaan als kind.”

Als stotteraar moet je schijt aan de wereld hebben

Jesper volgt nu een paar maanden een stottercursus. Hij praat al vlotter en voelt zich beter. “Je moet een beetje schijt aan de wereld hebben en toch je ding gaan doen. Dat moet je ook als stotteraar gewoon doen.” Bekijk de video >>

RTV-Noord Holland, 23 oktober 2016[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X