McGuire Programma heeft mijn leven drastisch veranderd

Joey Max

[title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Ervaringsverhaal Joey max[/title][fusion_text]Joey MaxHet stotteren is voor mij begonnen sinds de lagere school. Ik was graag de primus van de klas maar kreeg de antwoorden soms niet gezegd waardoor ik liever zweeg. Vooral iets voorlezen was een hele opgave voor mij. Opdat moment ging ik ook naar de logopedie dat gelukkig wel min of meer hielp waardoor ik ook soms vloeiende momenten had. Maar toch, dat was maar voor korte duur.

Logopedie stotteren

Rond de middelbare school stopte ik met naar de logopedie te gaan. Omdat het niet hielp in mijn ogen en ook wel duur was, besloot ik om er zelf vanaf te geraken. Alleen lukte dit totaal niet. Telkens wanneer ik aan het woord kwam in de klas blokkeerde, haperde ik. Ook werd ik een meester in het verdraaien van woorden, zinnen en hield ik me maar voor de domme zodat ik niet moest antwoorden. Dit heeft wel een grote invloed gehad op mijn studie. Vooral omdat ik nooit beslissingen nam die ik wou. Uit angst voor gepest te worden heb ik mijn middelbare school op dezelfde school gedaan omdat ik daar redelijk goed in de groep lag. Terwijl ik eigenlijk naar de kunstschool wou gaan. Dus ik was vooral mentaal een heftige stotteraar.

Ik had last van verlengingen, haperingen, blokkades, gezichtstrekken, … Maar nog meer last van gebrek aan zelfacceptatie. Omdat ik momenten had dat ik eigenlijk best goed sprak en vlug de opmerking kreeg “Hey, jij stottert nietmeer?”… Ik liet het nooit zien maar ik was enorm verdrietig/gefrustreerd dat ik niet zoals mijn vrienden kon spreken.

2 verschillende Joey’s

[adinserter block=”2″]Maar ik had gelukkig wel een paar goeie vrienden en contacten met leerkrachten… die wel potentieel in mij zagen omdat ik mij altijd inzette voor activiteiten en dergelijke… alleen kreeg ik het niet zo goed gezegd.

Sommige zouden kunnen denken, eigenlijk heeft Joey nog geluk gehad… Maar ik begon daardoor meer en meer te beseffen dat er 2 verschillende Joey’s zijn… de Joey die veel potentieel bevat en kan uitblinken in de dingen die hij graag doet… en een stotterJoey die zijn stotters niet onder controle heeft en daardoor niet de stappen onderneemt of kansen grijpt om verder te geraken.

De stotterJoey won vaak waardoor ik van ASO naar BSO ben gegaan… Met 2 klasgenoten ben ik toch nog een specialisatiejaar gaan doen op een andere school en dat heeft mij heel erg goed gedaan. Ik begon mijn stotteren niet te accepteren, maar ik ging geen situaties/kansen meer uit de weg en toen leerde ik ook McGuire kennen waardoor het beter ging en uiteindelijk op de Hogeschool ben geraakt.

Tools geleerd om aan mijzelf te werken

Er zijn nu veel stotteraars onder ons die ook afgestudeerd zijn, moeilijke studies doen, maar het leek mij echt onmogelijk omdat te kunnen omdat ik stotterde…

Maar dankzij McGuire heb ik tools gekregen om aan mezelf te werken, kansen durven te grijpen, spreeksituaties aangaan… ik heb zelfs de kans gekregen om coach te worden! Dat mij nog eens een grotere boost/verantwoordelijkheidszin heeft gegeven. Ik begin meer de Joey te zijn die er altijd is geweest en de stotterJoey verdwijnt al maar meer en meer op de achtergrond.

Maar het belangrijkste is, ik heb er nieuwe vrienden bij gekregen!!! Iets wat ik nooit had verwacht voordat ik aan deze cursus begon, maar waar ik zo blij mee ben. En dat we elkaar zo goed helpen, steunen en begrijpen fleurt mijn leven alsmaar meer op… vooral omdat ik voor de cursus dacht dat ik de enigste stotteraar in de wereld was.

Ik dacht dat mijn ervaringsverhaal altijd over blokkades, herhalingen, slechte spreekervaringen zou gaan… maar eigenlijk is mijn stotteren gebaseerd op eenzaamheid, onbegrepen voelen, … het mentale. Waar jullie McGuire helden ervoor zorgen dat we die angsten overkillen![/fusion_text][separator style_type=”none” top_margin=”5″ bottom_margin=”5″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Contact met Joey[/title][fusion_text]emailicon joey@mcguireprogramma.nl

facebookicon www.facebook.com[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X