McGuire Programma leert je om jezelf te accepteren

placeholder

[title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Ervaringsverhaal Lenny Verstrate[/title][fusion_text]placeholderNa jarenlang logopedie en stottertherapie had ik niet de hoop ooit nog vertrouwen in mijn spreken te krijgen. Ik had me al neergelegd bij een leven lang stotteren, woorden vermijden en situaties uit de weg gaan.

Ik kon geen woord zeggen in het Engels

Eind 2010 hoorde ik voor het eerst van het McGuire Programma via een artikel in de krant. Mijn interesse werd gewekt omdat het een Engels programma was. Het toeval wilde dat ik voor mijn studie een mondeling Engels examen moest afleggen. Ik kon geen woord zeggen in het Engels!

[adinserter block=”2″]De cursus was in april en mijn examen in juni. Ik hoopte dat ik na de cursus lang genoeg vloeiend zou zijn om dat examen te halen. Daarna zou het toch wel weer bergafwaarts gaan. Net als na al die andere therapieën.

Tijdens de cursus begon ik echter steeds meer vertrouwen te krijgen en het werd me duidelijk dat dit programma zich echt onderscheidt van alle andere programma’s. Er zijn wel overeenkomsten wat de spreektechniek betreft, maar de kracht van dit programma zit in de cursisten en het grote supportnetwerk. Iedereen die bij het programma is aangesloten, heeft zelf ook een stotterprobleem. Een ander groot pluspunt vind ik dat er veel aandacht wordt besteed aan het mentale gedeelte van het stotteren.

Stotteren presentatie

Nu 10 maanden later kan ik wel zeggen dat McGuire me veel heeft gebracht. Als ik terugkijk op de afgelopen 10 maanden, heb ik al veel bereikt. Ik doe nu dingen die ik van te voren nooit had durven dromen. Zo heb ik bijvoorbeeld twee keer een presentatie gehouden voor een groep en ook het voorstelrondje tijdens een meeting draai ik mijn hand niet meer voor om. Voor McGuire zou ik hier slapeloze nachten van hebben, nu heb ik hoogstens wat gezonde spanning. En natuurlijk praat ik nu net zo makkelijk in het Engels als in het Nederlands. Het gaat nog niet altijd goed. Het is soms vallen en opstaan, maar dan kan ik meteen weer een beroep doen op het uitgebreide supportnetwerk. Er is altijd wel iemand die dezelfde ervaring heeft en me kan helpen.

Kortom: het programma leert je niet om je stotteren te accepteren, maar leert je wel om jezelf te accepteren.[/fusion_text][separator style_type=”none” top_margin=”10″ bottom_margin=”10″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Contact met Lenny[/title][fusion_text]emailicon lenny@mcguireprogramma.nl

facebookicon www.facebook.com[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X