McGuire zoveel meer dan controle over je stotteren

Tom_de_Beer

[fusion_text]Tom_de_BeerSoms heb ik nog flinke stotters… maar dan word ik wakker en besef ik dat ik gedroomd heb. Een mooie openingszin? Ja, maar ook echt waar! Ik stotter nu niet veel meer, maar in mijn dromen nog regelmatig. Dat geeft toch wel aan hoe diepgeworteld alle ervaringen en gevoelens met betrekking tot het stotteren zitten.

Stotteren accepteren

Hoe ik was vóór mijn eerste cursus, hoe ik tot de keuze kwam voor McGuire-cursus en hoe het mij na mijn eerste cursus is vergaan heb ik al enkele keren beschreven in diverse artikelen, die ook te vinden zijn op deze website (Stotteren is een hobby van me geworden en Stottercafé Tilburg van start). Dus daar nu niet veel meer over!

Voor mijn eerste cursus in mei 2015 was ik zeker gelukkig, met één grote “maar”… het stotteren. Hoewel ik lang dacht het geaccepteerd te hebben kwam ik in 2010 mezelf hard tegen na een grote terugval. Strijdlustig als ik was zette ik door. Wat anderen van mijn stotters dachten heb ik me nooit veel van aangetrokken, maar wat baalde ik er zelf toch ontzettend van dat ik niet altijd kon zeggen wat ik wilde zeggen.

laat alles over je heen komen en ervaar het

Nu 1,5 jaar na mijn eerste cursus, ondertussen trots op de titel “McGuire-coach”, ben ik dankbaar voor het stotteren. Dankbaar voor wat het me heeft gebracht en me heeft gemaakt tot wie ik ben. De verandering is ontzettend groot, maar dat ik eraan moet blijven werken is een feit.

Voor iedereen die stottert en de McGuire-cursus overweegt: natuurlijk is voor velen het belangrijkste dat je je stotters onder controle krijgt. Dat dat mogelijk is zal ik en honderden anderen McGuire-cursisten je graag willen laten zien. Wel is er moed en doorzettingsvermogen voor nodig. Zodra je de belangrijkste stap hebt gezet om deel te nemen aan de cursus, laat dan alles over je heen komen en ervaar het. Kies je ervoor om serieus en gefocust bezig te blijven met je spreken dan zal je merken dat McGuire zo veel meer kan bieden dan alleen het onder controle krijgen van je stotters.

McGuire is trots zijn op jezelf om wat je bereikt hebt in je leven

McGuire is moed en durf omdat je je stotteren aanpakt, McGuire is je angsten ondergaan en ze overwinnen, McGuire is assertiever worden in alles wat je doen, McGuire is accepteren dat stotteren bij jou hoort en je beseffen dat je daardoor juist minder stottert, McGuire is je eigen hard tegenkomen en er dan weer boven op komen, McGuire is trots zijn op jezelf om wat je bereikt hebt in je leven, McGuire is elkaar steunen in moeilijke tijden, McGuire is samenhorigheid en veel lol hebben, McGuire is familie.[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X