Mijn ogen zijn geopend

Imco Osinga

[title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Ervaringsverhaal Imco Osinga[/title][fusion_text]Imco Osinga

Voor zover ik mij kan herinneren stotter ik. Een groot deel van mijn jeugd ben ik naar logopedie geweest. In het begin heeft logopedie nog wel geholpen, maar bood geen oplossing voor de lange termijn.

Stotteren oplossen

Op mijn zestiende ben ik na een erg nare spreekervaring weer op zoek gegaan naar een oplossing voor het stotteren. Ik heb toen naast logopedie diverse dingen geprobeerd, maar alles helpt maar tijdelijk. Deze dingen zorgende helaas ook weer voor nieuwe tegenslagen: je hebt hoop en geloof, maar het blijkt niet voldoende te zijn om controle te krijgen over je stotteren.

Nooit meer iemand aangekeken tijdens een gesprek

[adinserter block=”2″]Na deze tegenslagen keerde ik steeds meer in mijzelf. Ik zei vaak niet wat ik eigenlijk wilde zeggen. Ook gebruikte ik trucjes, met de gedachte dat deze zouden helpen bij het spreken. Tijdens het spreken sloot ik mijn ogen en maakte ik handgebaren. Vanaf mijn pubertijd heb ik nooit meer iemand aangekeken tijdens een gesprek. Sterker nog: spreken was voor mij brons en zwijgen meer dan goud…

Het was ergens in november 2013 toen ik laat thuis kwam van een feestje. Ik ben toen nog even gaan tv kijken. Ik zapte langs een documentaire van Gareth Gates (een Britse zanger). Hij gaf leiding tijdens een stottercursus met de naam McGuire. Ik heb de naam van de cursus opgeschreven en ben naar bed gegaan.

Nieuwsgierig ben ik de volgende dag op onderzoek gegaan naar de McGuire-cursus. Benieuwd naar de resultaten van de cursus op langere termijn. Ook vanwege de (persoonlijke) teleurstellingen bij voorgaande cursussen, het effect was namelijk altijd van korte duur.

Ik ben een totaal ander mens

Gareth Gates die leiding geeft tijdens de cursus is zelf ook een stotteraar. En heeft ook zelf de McGuire-cursus gevolgd. Op YouTube heb ik diverse filmpjes van hem opgezocht van voor de cursus en de tijd naar de cursus. Zo heb ik goed kunnen zien hoe hij veranderd is door de cursus.

Na toch nog lang wikken en wegen heb ik mij ingeschreven en heb ik in maart 2014 de cursus gevolgd.

Wauw. Na de eerste dag op de cursus werden mijn ogen geopend. Letterlijk: mensen voor het eerst aankijken tijdens het spreken! De cursus heeft veel effect gehad en nog steeds. Sinds de start van de cursus ben ik een totaal ander mens. Vrienden en familie ervaren nu een hele andere Imco dan voor de cursus.

De persoon die ik was zal ik nooit meer zijn. Dankzij het McGuire-supportnetwerk, familie, vrienden en mijn lieve vrouw blijf ik wie ik nu ben. Met plezier in het spreken op naar welbespraaktheid…[/fusion_text][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Imco in de media[/title][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”/stotteren-friesland-mcguire-programma-maakte-van-imco-osinga-een-welbespraakt-spreker/” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”5″ bottom_margin=”5″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”/stotteren-therapieen-een-gesprek-met-oogcontact/” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Contact met Imco[/title][fusion_text]emailicon imco@mcguireprogramma.nl

facebookicon www.facebook.com[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X