Negatief zelfbeeld door stotteren

placeholder

[title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Ervaringsverhaal Maria[/title][fusion_text]placeholderIk ben Maria, geboren in 1993 in Zuid-Afrika. Toen ik heel klein was aapte ik mijn broer na die ook stottert, niet wetende wat de gevolgen zou zijn. Op de basisschool stotterde ik bijna niet, maar toen ik op mijn 15e naar Nederland ben verhuisd kwam het stotteren heftig terug; nieuwe taal, nieuwe mensen en een nieuwe omgeving. Voordat ik er bewust van was had stotteren een vernietigend effect op mijn hele leven.

Mijn onzekerheden verdwenen meteen

[adinserter block=”2″]Ik had een zeer negatief zelfbeeld en vermeed bijna alle spreeksituaties. In 2010 had ik er genoeg van, en begon ik met het McGuire Programma. Ik twijfelde of het echt iets zou opleveren, zoals bij de meeste stottertherapieën, maar mijn onzekerheden verdwenen meteen. Mijn leven was in een slag totaal veranderd. Ik heb weer plezier kunnen vinden in het spreken en communiceren met mensen, en spreeksituaties vermijden is een zaak van het verleden!

Mijn toekomstbeeld is sindsdien ontzettend positief geworden: ik ben overrompeld met een grote hoeveel mogelijkheden die de toekomst mij te bieden heeft, en weet nu dat stotteren geen invloed hoeft te hebben op mijn persoonlijke leven of carrière. Ik zie het nu juist als iets heel positiefs dat ik iets heb dat mij onderscheid van de rest!

Het McGuire Programma zal niet alleen je manier van spreken veranderen, maar ook de manier waarop je het leven en je toekomst bekijkt. Het leert je meer te durven, je angsten te overwinnen en te geloven in jezelf. Het geeft je zoveel positieve energie, die je kunt inzetten in spreeksituaties, maar ook in je werk en persoonlijke leven. Het McGuire Programma was voor mij de deur naar een schitterende toekomst![/fusion_text][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Maria in de media[/title][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”/stotteren-muziek-beethoven-helpt-me-om-het-leven-te-begrijpen/” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”5″ bottom_margin=”5″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”/stotteren-sociale-angst-stop-het-stotteren/” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Contact met Maria[/title][fusion_text]emailicon maria@mcguireprogramma.nl

facebookicon www.facebook.com[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X