Nu komt eindelijk de ware ik tot uiting

Yori Eichhorn

[title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Ervaringsverhaal Yori Eichhorn[/title][fusion_text]Yori EichhornAls mensen mij 9 maanden geleden hadden gezegd dat er een stotterprogramma bestaat dat mijn leven zou veranderen, had ik ze voor gek verklaard. Ik had al zoveel tijd en energie gestoken in verschillende methodes maar niets hielp bij mij op lange termijn. Ik had de moed als het ware al opgegeven. En toen attendeerde bekenden me op het programma ‘Sprakeloos’. Na het gezien te hebben was ik redelijk sceptisch, maar nu 9 maanden later ben ik onwijs blij en gelukkig dat ik destijds de stap heb genomen om aan het McGuire Programma deel te nemen.

Mijn ‘stottergeschiedenis’ begint al vanaf kleins af aan. Ik kan me geen moment herinneren dat ik niet gestotterd heb. Het stotteren belemmerde mij in heel veel dingen, ik zat voor mijn gevoel gevangen in mijn eigen lichaam. Daarnaast kostte het stotteren mij veel energie en onrust. Ik ging bijvoorbeeld met een briefje naar de friettent, bestelde geen drankje aan de bar, liet iemand anders bestellen in het restaurant, ging gespannen naar feestjes, ging discussies uit de weg, kortom elke spreeksituatie was voor mij een gespannen situatie.

Negatief zelfbeeld door stotteren

[adinserter block=”2″]Ik kan me nog goed herinneren dat ik in mijn middelbare schooltijd een presentatie voor Nederlands moest geven. De leraar wist dat ik stotterde en de klas uiteraard ook maar het was voor mij een complete hel. De nacht ervoor geen oog dicht gedaan en dan begin je ook nog met het 1ste woord wat je wil zeggen te stotteren, pfff. Daarnaast krijg je bedenkelijke gezichten voor je, wat je heel ongemakkelijk maakt en je zelfbeeld omlaag haalt. In de tijd voor McGuire had ik een negatief zelfbeeld ontwikkeld. Ik vond mezelf ‘minder’ als anderen en stond niet graag in de belangstelling.

Een droom die werkelijkheid wordt

Nu 9 maanden na de cursus blijkt wel wat het mij heeft gegeven. Ik sta s ’morgens met plezier op om weer een nieuwe dag te beginnen, ben mezelf op allerlei punten aan het ontwikkelen, heb er veel nieuwe vrienden bijgekregen en het allerbelangrijkste uiteraard ‘ik heb controle over mijn spreken’. Daarnaast ben ik sinds kort Coach waarbij ik nieuwe cursisten mag begeleiden en mijn ervaringen mag overbrengen. Voor mij is dit een droom die werkelijkheid wordt!

Hoe veel verdriet en onrust het stotteren mij ook heeft gebracht. Uiteindelijk heeft McGuire mij onwijs veel moois gebracht. Nu komt eindelijk DE WARE IK tot uiting!![/fusion_text][separator style_type=”none” top_margin=”5″ bottom_margin=”5″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Yori in de media[/title][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”/stotteren-stoppen-blij-dat-ik-heb-gestotterd/” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”5″ bottom_margin=”5″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”/stotteren-solliciteren-nooit-meer-worstelen-met-woorden/” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”10″ bottom_margin=”10″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Contact met Yori[/title][fusion_text]emailicon yori@mcguireprogramma.nl

facebookicon www.facebook.com[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X