Ook mentale deel van stotteren aanpakken

Dave Mannaert

[title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Ervaringsverhaal Dave Mannaert[/title][fusion_text]Dave MannaertMijn stotteren is begonnen toen ik een jaar of 4 was. Ik kwam opeens stotterend van school thuis. Blijkbaar heeft naar school gaan iets in me getriggerd. Heb uiteraard zoals velen van ons lang logopedie gehad. In de jaren daarna ook nog diverse cursussen gevolgd die me allemaal wel een stukje verder hielpen, maar niet op de lange duur.

In 2009 kwam ik (via socal media) in contact met iemand die ik nog kende van een andere cursus lang geleden. Die vroeg hoe het met me ging, persoonlijk en met het praten. Nou, het ging toen helemaal niet goed. Hij vertelde over het McGuire-programma dat hij volgde. Eerst was ik een beetje terughoudend vanwege de contacten doen op straat en de ‘soapbox’ sessie. Maar ik dacht ik kan wel blijven weglopen maar dan kom ik er nooit vanaf!!
Dus ik heb me aangemeld en in septermber 2009 de cursus gevolgd.

Sindsdien gaat het een stuk beter, kan me verbaal beter uitdrukken en ben uitdagingen aangegaan (zoals het volgen van opleidingen die ik eerst vermeed). Ook ben ik sinds 2010 coach in het programma geworden.

Uitgebreid supportnetwerk

Hetgeen wat me zeer aanspreekt is het feit dat iedereen bij Mcguire zelf ook stottert, dus we weten waarover te praten. Tevens kun je altijd blijven terugkomen naar zoveel herhalingscursussen je maar wilt. Er is een uitgebreid netwerk van supportavonden, opfrisdagen en telefonisch ondersteuning.
En niet alleen de stotter wordt aangepakt maar ook aan het mentale gedeelte wordt gewerkt.

Maar, zoals met alles => je moet er wel voor werken![/fusion_text][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Dave in de media[/title][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”/stotteren-afkomen-eeuwig-gevecht-tegen-stotteren/” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”5″ bottom_margin=”5″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”/stotteren-relatie-je-krijgt-het-gevoel-dat-je-niet-helemaal-normaal-bent/” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Contact met Dave[/title][fusion_text]emailicon dave@mcguireprogramma.nl

facebookicon www.facebook.com[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X