Over McGuire

Wereldwijd succesvolle stottercursus

Het McGuire-stotterprogramma is in 1994 opgericht door de Amerikaanse stotteraar Dave McGuire. Inmiddels hebben wereldwijd duizenden mensen die stotteren zo grip gekregen op hun spraakprobleem. Misschien ken je ons wel van het tv-programma Sprakeloos dat eind 2013 werd uitgezonden en waarin zeven mensen werden gevolgd die meededen aan onze stottertherapie.

Sprakeloos schetst een goed beeld van de intensiviteit, we maken lange dagen tijdens zo’n cursus. We pakken zowel de lichamelijke aspecten van stotteren aan (door middel van ademhalings- en spreektechnieken) als de emotionele en sociale kanten (angstgevoelens, assertiviteit, inzicht in stottergedrag). Het vergroten van verantwoordelijkheidsgevoel, het verleggen van je grenzen en zelfacceptatie vormen belangrijke onderdelen van het programma.

stottertherapie McGuire Programma

Waarin onderscheidt het McGuire Programma zich?

Wat McGuire uniek maakt, is dat ons programma enkel en alleen bestaat uit mensen die zelf ook McGuire-cursussen hebben gevolgd. We zijn geen stottertherapeuten, wél ervaringsdeskundigen. We kennen de vele trucjes en het vermijdingsgedrag waarvan velen gebruikmaken en we begrijpen dat het aanleren van nieuw gedrag tijd vergt. Zo hebben we samen een uitgebreid supportnetwerk opgebouwd, bestaande uit persoonlijke coaches, lokale supportavonden, terugkomdagen en onbeperkt toegang tot herhalingscursussen, waarmee het McGuire Programma een krachtige totaalaanpak biedt.

checkmark Uitgebreid wereldwijd supportnetwerk bestaande uit onder andere een persoonlijke coach, lokale supportgroepen, terugkomdagen, online ondersteuning en de mogelijkheid om levenslang onbeperkt deel te nemen aan herhalingscursussen wereldwijd.
checkmark Veel stottertherapieën hebben vloeiendheid als doel. Het gevolg is dat je vlak na zo’n therapie vloeiend bent, maar vervolgens vrijwel altijd weer terugvalt in je oude manier van spreken. Het McGuire Programma biedt echter een langetermijnoplossing door zich te richten op het wél haalbare doel ‘welbespraaktheid’.
checkmark Gratis en vrijblijvend tot en met de tweede cursusdag. Wanneer je op de vrijdagmiddag besluit om toch niet door te gaan met de cursus, wordt het volledige cursusbedrag teruggestort op je rekening.
checkmark Meer dan alleen een stottertherapie! Naast het aanleren van adem- en spreektechnieken werk je aan je assertiviteit, zelfacceptatie en eigen verantwoordelijkheid. Ook leer je om te gaan met je spreekangst.
checkmark Het McGuire Programma is door én voor mensen die stotteren. Als geen ander weten we hoe complex stotteren is. Met al onze ervaringen helpen we elkaar.
checkmark Iedere deelnemer krijgt de mogelijkheid om zich op kosten van het programma op te laten leiden tot coach en/of cursusinstructeur.
stotteren McGuire Programma

Wat kost de cursus en wat krijg ik hiervoor terug?

De kosten van je eerste intensieve 3-daagse cursus bedragen 1.666 euro. Na het volgen van je eerste cursus heb je recht op levenslange ondersteuning vanuit het programma. Dit betekent:

checkmark Onbeperkt toegang tot herhalingscursussen wereldwijd
Je betaalt alleen voor je eerste cursus, hierna kun je zo veel herhalingscursussen volgen als je wilt, wanneer en waar je wilt. Dus ook in het buitenland. Door het volgen van meerdere cursussen leer je de technieken steeds beter te beheersen en de achterliggende theorie steeds beter te begrijpen. Het helpt je ook verder in je eigen ontwikkeling, doordat je de kans krijgt om de techniek en theorie aan nieuwe cursisten te leren.
checkmark Onbeperkt toegang tot alle supportgroepen
Elke twee weken kun je deelnemen aan een supportgroep bij jou in de regio of elders. In een supportgroep werk je samen met medecursisten verder aan je spreken door het doen van diverse oefeningen.
checkmark Onbeperkt toegang tot terugkomdagen
Geregeld organiseren we terugkomdagen op verschillende plekken in het land. Tijdens deze dagen wordt er intensief geoefend en brengen we de McGuire-methode in de praktijk.
checkmark Persoonlijke coach
Na je eerste cursus krijg je een persoonlijke coach toegewezen met wie je, zeker in het begin, intensief contact zult hebben. Deze gecertificeerde coach is je eerste aanspreekpunt wanneer je advies nodig hebt. Hij of zij heeft hetzelfde traject doorlopen als jijzelf en kan je daarom uitstekend helpen. Daarnaast kan je coach je ondersteunen bij het nastreven van persoonlijke doelen.
checkmark Telefonische en online ondersteuning
Je krijgt als deelnemer een lijst met telefoonnummers en Skypegebruikersnamen van enkele honderden coaches en cursusinstructeurs over de hele wereld. Deze kun je altijd bellen als je behoefte hebt aan contact of ondersteuning. Daarnaast krijg je toegang tot de online discussiegroep van het McGuire Programma waarin je contact kunt leggen met andere cursisten en coaches.
checkmark Handboek “Beyond Stuttering”
Als nieuwe cursist krijg je een exemplaar van het “Beyond Stuttering”. Dit boek, geschreven door oprichter Dave McGuire, bevat een uitgebreide beschrijving van de McGuire-methode. Ook ontvang je een Nederlandse samenvatting van dit boek.
checkmark “Going home-pack”
Je ontvangt uitgebreide documentatie, inclusief een gestructureerd plan van aanpak voor de eerste zes weken na je cursus. Dit plan biedt je verschillende handvatten om grip te blijven houden op je spreken en richtlijnen om er verder aan te werken.
checkmark Mogelijkheid om je te laten opleiden tot coach of cursusinstructeur
Je krijgt als deelnemer de mogelijkheid om je op kosten van het programma op te laten leiden tot coach en/of cursusinstructeur. Naast dat het jezelf verder kan helpen in je eigen ontwikkeling, kan het veel voldoening geven om andere mensen te helpen sterker te worden dan hun stotteren.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *