Stotteren logopedie – McGuire-stottercursus heeft mij zelfverzekerder gemaakt

placeholder

[title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Ervaringsverhaal David van der Maas[/title][fusion_text]placeholderToen ik een jaar of vier was en kon praten, sliste ik. Ik ging daarvoor naar spraakles en kwam van het slissen af. Weldra begon ik te stotteren. Mijn vader stottert ook al zijn leven lang. Voor het stotteren ben ik naar spraaklessen en logopedie geweest waar ik woordjes op moest lezen en dergelijke. Ook ben ik vroeger naar een cursus geweest waar ik 1 keer in de week naar toe ging en dat hielp wel even iets. De rest hielp gewoon echt niet.

Het gaf mij een enorme kick

[adinserter block=”2″]Na jaren lang niets aan mijn spreken te hebben gedaan ben ik in juni 2009 weer met logopedie begonnen totdat ik korte tijd later een stuk in de Volkskrant las over de McGuire-cursus. Na een tijdje geaarzeld te hebben heb ik mij opgegeven voor de cursus met de gedachte dat ik in 3 dagen tijd echt voor altijd van het stotteren af zou zijn.

De cursus was erg intensief maar op de laatste dag van de cursus durfde ik mooi wel op de zeepkist te gaan staan op de Grote Markt in Eindhoven om het publiek aan te spreken zonder gestotter! Dat kwam dus mooi door de spreektechnieken en ademhaling die ik tijdens de cursus had geleerd. Dit gaf mij zo een enorme kick dat ik besloot om met het McGuire Programma door te gaan. Het is ook erg fijn dat je een persoonlijke coach hebt die je kan bellen, ook als het spreken even niet goed gaat. Eigenlijk kan je iedereen bellen die aan de cursus deel neemt. Vroeger stelde ik een telefoongesprek altijd zo lang mogelijk uit.

Stotteren telefoneren

Tegenwoordig vind ik het leuk om te telefoneren en tijdens het gesprek al mijn technieken toe te passen. Laatst had ik een sollicitatiegesprek en dat ging mij ook ontzetend goed af. Het McGuire Programma heeft mij een heel stuk zelfverzekerder gemaakt en mijn leven met veel dingen een stuk gemakkelijker gemaakt. Het is echt een verrijking van mijn leven om het stotteren onder controle te hebben.[/fusion_text][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]David in de media[/title][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”/stotteren-amsterdam-stotteraars-spreken-op-de-dam/” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”5″ bottom_margin=”5″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][imageframe lightbox=”no” style_type=”none” bordercolor=”” bordersize=”0px” borderradius=”0″ stylecolor=”” align=”none” link=”/stottertherapie-volwassenen-het-geeft-me-een-goed-gevoel-als-een-gesprek-goed-gaat/” linktarget=”_self” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””] [/imageframe][separator style_type=”none” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Contact met David[/title][fusion_text]emailicon david@mcguireprogramma.nl

facebookicon www.facebook.com[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X