Jaap Verest

Ervaringsverhaal Jaap Verest

Jaap VerestIk begon op mijn 7e met stotteren toen ik op een nieuwe basisschool kwam en niet 100% geaccepteerd werd en de pesterijen begonnen. Dit maakte mij erg onzeker. Na de middelbare school begon ik met een BBL opleiding bij een metaal bedrijf. Daar moest ik er na 2,5 jaar uit. Ik begon na m’n ontslag meteen met solliciteren bij andere bedrijven maar nergens werd ik aangenomen omdat ik niet goed kon communiceren door m’n stotteren.

Alle frustraties kwamen er met tranen uit

Begin 2014 zag ik Sprakeloos op televisie waar ik mezelf bij de meeste afleveringen in herkende en besloot een laatste poging te wagen. Woensdag 12 maart was dan eindelijk de grote dag, ik kwam aan in Eindhoven bij het Hampshire Crown Hotel waar ik me meteen op mijn gemak voelde bij de andere stotteraars. Hier door kreeg ik echt zin om te starten met de cursus.

Het was een intensieve maar leerzame cursus waar ze niet alleen het fysieke maar vooral ook het mentale deel aanpakten. Op mijn laatste dag zaterdag 15 maart kwamen alle frustraties van al die jaren stotteren, pesten en afwijzingen er uit met veel tranen.

Mooie toekomst in het vooruitzicht

Door deze McGuire-cursus ben ik echt gaan inzien dat ik uniek ben en trots mag zijn dat ik een stotteraar ben die zijn spreken en spreekangsten aanpakt. Na de speech op de markt in Eindhoven voor 100 mensen brak ik helemaal, ik had voor het eerst in mijn leven voor een grote groep mensen gesproken en vreemde mensen benaderd op straat wat voor mij altijd heel moeilijk was.

Nu ruim een jaar later heb ik er nog steeds geen spijt van dat ik me aanmeldde bij het McGuire-stotterprogramma. Dit heeft mijn leven echt veranderd. Ik heb nu een vaste baan, een lieve vriendin en een mooie toekomt in het vooruitzicht.

Ik zou iedereen die stottert willen zeggen: “schrijf je nu in en je leven veranderd positief”.

Contact met Jaap

emailicon jaap@mcguireprogramma.nl

facebookicon www.facebook.com

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *