Van heftige stotteraar naar stottercoach

Soufiën Taibi

[title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Ervaringsverhaal Soufiën Taibi[/title][fusion_text]Soufiën Taibi

Ik was vroeger iemand die heel hard stotterde. Iemand die het liefst elke situatie vermeed dan dat ik ze zou aangaan. Een simpel voorbeeld… stel je voor, je wordt ‘s morgens naar de bakker gestuurd voor een donker bruin brood. Daar aangekomen begint de angst op te komen. Allerlei vragen gaan door je hoofd. Zal ik een donker bruin brood vragen? Wat als ik blijf vasthangen bij de letter B?

Ik vermeed zelfs mijn vrienden en familie

Bestaat er een synoniem voor ‘donker bruin brood’? Je hebt het gevoel dat alle mensen bij de bakker je raar gaan aankijken. De angst om te stotteren wordt alleen maar groter. Een mix van angst, paniek, schuldgevoel, zelfhaat word je teveel. Tenslotte bestel je toch maar een wit brood. Dat gevoel heb ik heel mijn leven moeten doorstaan, maar in ergere maten. Kennismakingen, spreekbeurten, sollicitaties en noem maar op, waren voor mij alsof ik door een hel ging. Soms werd die angst zo hevig, dat ik me liever zwijgend op de achtergrond hield. Een gevoel van isolement zorgde er voor dat ik voor een lange tijd zelfs mijn vrienden en familie vermeed.

Stotteren opleiding

Sinds 2012 is mijn leven drastisch veranderd. Op aanraden van vrienden had ik deelgenomen aan het McGuire Programma. Een stottercursus waarbij je in 3 dagen tijd van een muis naar een leeuw transformeert. Van een harde stotteraar, naar een gecontroleerde prater. Sindsdien ging ik geen uitdaging meer uit de weg. Mijn stem ging en zou iedereen horen. Feel the fear and do it anyway. Iets betekenen voor anderen en helpen met hun stotterprobleem is iets wat mij voldoening geeft. Daarom heb ik sinds kort deelgenomen aan de McGuire-coachopleiding. Vandaag is de dag dat ik mezelf met veel trots een erkende stottercoach mag noemen. Iets wat ik nooit voor ogen had, is vandaag gebeurd. Ik ben officieel geslaagd voor mijn examen. Een dikke merci voor mijn vrienden, kennissen en familie die steeds in mij geloofden. I appreciate that![/fusion_text][separator style_type=”none” top_margin=”10″ bottom_margin=”10″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””][title size=”3″ content_align=”left” style_type=”single” sep_color=”” class=”” id=””]Contact met Soufiën[/title][fusion_text]emailicon soufien@mcguireprogramma.nl

facebookicon www.facebook.com[/fusion_text]

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× How can I help you?
X