Wat kost de cursus en wat krijg ik hiervoor terug?

De kosten van je eerste intensieve 3-daagse cursus bedragen 1.665 euro. Na het volgen van je eerste cursus heb je recht op levenslange ondersteuning vanuit het programma. Dit betekent:
 
  Onbeperkt toegang tot herhalingscursussen wereldwijd
Je betaalt alleen voor je eerste cursus, hierna kun je zo veel herhalingscursussen volgen als je wilt, wanneer en waar je wilt. Dus ook in het buitenland. Door het volgen van meerdere cursussen leer je de technieken steeds beter te beheersen en de achterliggende theorie steeds beter te begrijpen. Het helpt je ook verder in je eigen ontwikkeling, doordat je de kans krijgt om de techniek en theorie aan nieuwe cursisten te leren.
  Onbeperkt toegang tot alle supportgroepen
Elke twee weken kun je deelnemen aan een supportgroep bij jou in de regio of elders. In een supportgroep werk je samen met medecursisten verder aan je spreken door het doen van diverse oefeningen.
  Onbeperkt toegang tot terugkomdagen
Geregeld organiseren we terugkomdagen op verschillende plekken in het land. Tijdens deze dagen wordt er intensief geoefend en brengen we de McGuire-methode in de praktijk.
  Persoonlijke coach
Na je eerste cursus krijg je een persoonlijke coach toegewezen met wie je, zeker in het begin, intensief contact zult hebben. Deze gecertificeerde coach is je eerste aanspreekpunt wanneer je advies nodig hebt. Hij of zij heeft hetzelfde traject doorlopen als jijzelf en kan je daarom uitstekend helpen. Daarnaast kan je coach je ondersteunen bij het nastreven van persoonlijke doelen.
  Telefonische en online ondersteuning
Je krijgt als deelnemer een lijst met telefoonnummers en Skypegebruikersnamen van enkele honderden coaches en cursusinstructeurs over de hele wereld. Deze kun je altijd bellen als je behoefte hebt aan contact of ondersteuning. Daarnaast krijg je toegang tot de online discussiegroep van het McGuire Programma waarin je contact kunt leggen met andere cursisten en coaches.
  Handboek “Beyond Stuttering”
Als nieuwe cursist krijg je een exemplaar van het “Beyond Stuttering”. Dit boek, geschreven door oprichter Dave McGuire, bevat een uitgebreide beschrijving van de McGuire-methode. Ook ontvang je een Nederlandse samenvatting van dit boek.
  McGuire-riem
Als nieuwe cursist ontvang je ook de McGuire-riem die helpt bij de ondersteuning van je nieuwe manier van ademen.
  “Going home-pack”
Je ontvangt uitgebreide documentatie, inclusief een gestructureerd plan van aanpak voor de eerste zes weken na je cursus. Dit plan biedt je verschillende handvatten om grip te blijven houden op je spreken en richtlijnen om er verder aan te werken.
  Mogelijkheid om je te laten opleiden tot coach of cursusinstructeur
Je krijgt als deelnemer de mogelijkheid om je op kosten van het programma op te laten leiden tot coach en/of cursusinstructeur. Naast dat het jezelf verder kan helpen in je eigen ontwikkeling, kan het veel voldoening geven om andere mensen te helpen sterker te worden dan hun stotteren.